LR termékek

Kolosztrum – Az immunrendszer természetes támogatója

Ugye Te sem szeretnél néhány kórokozó miatt napokra – ne adj’ isten hetekre – kiesni a munkából, és táppénzre kényszerülve ágyban tölteni a hétköznapokat? A vírusokat és baktériumokat természetesen nem tudod teljes mértékben távol tartani magadtól, arra viszont van lehetőséged, hogy immunrendszered támogatásával megóvd magad a súlyosabb lefolyású fertőzésektől.

Rendszeres testmozgással, ásványi anyagokban gazdag táplálkozással és a stresszhelyzetek minimálisra csökkentésével sokat tehetsz annak érdekében, hogy szervezeted hatékonyan vegye fel a harcot a kórokozókkal szemben. Ezzel valószínűleg még nem mondtunk újat. A kolosztrum immunrendszert támogató szerepéről azonban kevesebbet hallhattál.

Immuntámogatás természetesen

A szarvasmarháktól származó kolosztrum biológiailag hasonló felépítésű mint az emberi előtej, immunanyagokat azonban negyvenszer nagyobb koncentrációban tartalmaz (a kisborjak születéskor nem rendelkeznek immunvédelemmel, ezért van szükségük az „emelt dózisra”). Kutatások bebizonyították, hogy ezek az elemek az emberi szervezetben is felszívódnak és hasznosulnak, magas immunoglobulin tartalma pedig hatékonyan támogatja a szervezet immunrendszerét.

Az immonglobulinok – vagyis a védekező fehérjék – mellett a kolosztrum legfontosabb összetevői az antitestek, az esszenciális aminosavak (a sejtanyagcsere és regeneráció nélkülözhetetlen elemei), a peptidek, a transzportfehérjék, az enzimek, a vitaminok (A-, B1-, B2-, B6-, B12-, C-, E-vitamin, folsav, Ubikinon (Q10), biotin (H-vitamin), kolekalciferol (D3-vitamin), a nyomelemek (réz, cink, króm és szelén), a citokinek, a természetes növekedési faktorok, valamint egyéb elemek, köztük az endorfinok.1 És ez még nem minden…

Kolosztrum

Kolosztrumot, vagyis előtejet minden emlős édesanya, így az emberek emlőmirigyei is termelnek. Az anyatejtől sűrűbb állagú – és némileg eltérő összetételű – folyadék koncentráltan tartalmazza mindazokat a nélkülözhetetlen tápanyagokat és védőfaktorokat, amikre egy újszülött kisbaba immunrendszerének szüksége van. Nem véletlen, hogy az előtejet a WHO az „első védőoltásnak” is nevezi.2

A kolosztrum klinikai vizsgálatokkal igazolt hatása3

  • Gyorsíthatja a sérült izmok, csontok, porcok, valamint a bőr és az idegsejtek regenerációját.
  • Támogathatja az izmok épülését.
  • Elősegítheti a zsír égetését.
  • Egyensúlyban tarthatja a vércukorszintet.
  • Fokozhatja az éberséget és a koncentrációs képességet.
  • Serkentheti a fájdalomcsillapító és kedélyjavító hatású neurotranszmitterek képződését.

A kolosztrum egy olyan természetes anyag, amelyet veszélytelenül fogyaszthatsz. Összetevőinek köszönhetően számos előnyös hatással rendelkezik, ezért egy széles körben ajánlható, ideális táplálékkiegészítő.4

LR Colostrum készítmények – Így juthatsz hozzá az ajánlott mennyiséghez

  1. Az LR Colostrum Direct egy kíméletesen előállított természetes termék, ami 100%-ban folyékony kolosztrumot, vagyis a tehenek értékes, zsírtalanított, kazeinmentes és nem pasztörizált előtejét tartalmazza. Támogathatja az egészséges fejlődést, az általános jó közérzetet és a megfelelő immunvédelmet. A szervezeted számára szükséges tápanyagok biztosításához naponta mindössze 8 ml elfogyasztására van szükséged.
  2. A LR Colostrum Compact kapszula biológiailag hasonló felépítésű fehérjéket tartalmaz, mint az emberi vérben található immunanyagok, azonban 40-szer nagyobb koncentrációban. Támogathatja az egészséges fejlődést, valamint az általános jó közérzetet, és hozzájárulhat az immunrendszer megfelelő működéséhez. A szervezeted számára szükséges tápanyagok biztosításához reggel és este egy-egy kapszulát ajánlott bevenned.
Kolosztrum

Támogasd a sejtek regenerációját, fokozd a koncentrációs képességed, segítsd elő az izmok épülését, a zsír égetését, valamint az immunrendszered egészséges működését, és előzd meg a problémák kialakulását. Ha pedig mégis összeszedsz valamilyen betegséget, gondoskodj róla, hogy szervezetedből minél hamarabb távozzanak a kórokozók.

TUDJ MEG TÖBBET AZ LR COLOSTRUM KÉSZÍTMÉNYEKRŐL!
Forrás: 1, 3, 4 A COLOSTRUM IMMUNOLÓGIAI HATÁSAI I 2 Előtej (kolosztrum) – Mikor, mennyi a normális?