Életviteli tanács

Immunerősítés 5 lépésben

Az orvosok évtizedek óta a preventív gondolkodás fontosságát hangsúlyozzák, a magyar emberek többsége viszont még mindig csak az első panaszok megjelenése után hajlandó cselekedni. Pedig akár a gyógyszerek bevételét vagy a szövődmények kialakulását is meg lehetne előzni, ha nem a betegség kezelésére, hanem a probléma kialakulásának a megelőzésére koncentrálnánk.

Az immunerősítésre a preventív szemlélet egyik alappilléreként is tekinthetünk. A téli hónapokban szervezetünknek sokkal több kihívással kell megküzdenie, mint az év többi napján, ezért egészségügyi szempontból a december és március közötti időszak tekinthető az egyik legkritikusabbnak. Vegyük sorra, mi mindent tehetsz meg annak érdekében, hogy az előtted álló hónapokban ne kelljen heteken keresztül ágynak esned.

A leghatásosabb immunerősítő módszerek

Immunerősítés 5 lépésben - Newgenerationmarketing
  1. Egészséges és változatos táplálkozás – A fő étkezések mellett minden nap fogyassz vitaminokban, valamint nyomelemekben gazdag zöldségeket és gyümölcsöket. Immunerősítés szempontjából a fokhagyma, káposzta és alma mellett fontos említést tenni az aloe veráról, ami aktiválja és erősíti az immunrendszert, a gyömbérről, ami magnéziumot, vasat, kálciumot, nátriumot és foszfort is tartalmaz, vagy a mézet, ami hemzseg a bioaktív összetevőktől és antioxidánsoktól.
  2. Kielégítő minőségű és mennyiségű alvás – Szervezeted regenerálódásához elengedhetetlen a pihenés. Ebben az esetben nem csak a mennyiségre, hanem a minőségre is oda kell figyelned – felnőttek esetében 7-8, tinédzsereknél 9-10, kisiskolás korú gyermekeknél pedig akár 10-11 óra pihentető alvás is indokolt lehet.
  3. Elegendő folyadékbevitel – A megfelelően hidratált szervezet hatékonyabban képes felvenni a harcot a megbetegedésekkel szemben, ezért a folyadékfogyasztás az általános immunerősítés szempontjából is fontos teendő. Naponta legalább 1,5-2 liter víz bevitele télen is ajánlott, ezzel ugyanis hozzájárulhatsz a szervezeted méregtelenítéséhez.
  4. Mindennapos testmozgás – A rendszeres és mérsékelt intenzitású fizikai aktivitás szintén védelmet jelenthet egyes megbetegedésekkel szemben. Ha lehetőséged van rá, érdemes kültéri mozgásformát választanod, így a Nap sugarain keresztül az egyik legfontosabb immunerősítőről, a D-vitamin pótlásáról is gondoskodhatsz.
  5. Vitaminbevitel – A nyomelemek és a vitaminok segíthetik a szervezeted a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben. A C-vitamin erősíti az immunrendszert és védi a sejteket a szabadgyökökkel szemben, a cink az immunrendszer aktiválása mellett fontos szerepet játszik az anyagcsere folyamatokban, a szelén pedig akadályozhatja a vírusok elszaporodását, és felerősítheti az E-vitamin hatását. Egyetlen kérdés merül csak fel: hogyan lehet mindezeket folyamatosan és elegendő mennyiségben biztosítani a szervezeted számára?

Természetes immunerősítés – Támogatás kicsiknek és nagyoknak

Turbokid egészségprogram a gyerekeknek

A Turbokid megoldáscsomag titka három összetevőjének kombinált alkalmazásában rejlik. A készítmények a gyermekek szervezete számára minden szükséges mikrotápanyagot biztosítanak, és védelmet nyújtanak a külső kórokozókkal szemben.

Immunerősítés 5 lépésben - Newgenerationmarketing

Az Aloe vera mézes ivógél segíti az anyagcserét, valamint hozzájárul az ideg- és immunrendszer normál működéséhez; a Vita Active zöldségek és piros bogyós gyümölcsök felhasználásával teljeskörű vitaminellátást biztosít, és segít a szabadgyökök semlegesítésében; a Colostrum Direct pedig olyan vírusellenes antitesteket tartalmaz, amelyek képesek hatékonyan felvenni a harcot a kórokozókkal szemben.

Aloe vera ivógélek a felnőtteknek

Az aloe vera ivógélek számos jótékony összetevőt ötvöznek, amik együttes hatása hozzájárul, hogy az immunrendszer könnyebben vegye fel a harcot a kórokozókkal szemben.

Immunerősítés 5 lépésben - Newgenerationmarketing

Az aloe vera zselében található esszenciális hatóanyagok gondoskodnak az energiáról és a vitalitásról, erősítik az immunrendszert, felgyorsítják az anyagcserét, és egyensúlyban tartják a testazonos folyamatokat a szervezetben.

Készen állsz a télre? És az immunrendszered?

Táplálkozz változatosan, fogyassz elegendő folyadékot, mozogj rendszeresen, pihend ki magad és minden nap gondoskodj a vitaminpótlásról!

A gyerekek immunerősítését támogató készítményekről IDE KATTINTVA olvashatsz bővebben, a felnőttek szervezetének egészséges működését támogató termékekről pedig IDE KATTINTVA kaphatsz további információkat.