LR termékek

Aloe vera – Évezredek óta az egészségmegőrzés és gyógyítás szolgálatában

Ezt a különleges növényt már az ősi Egyiptomban is csodaszerként tartották számon. Akkor még nem tudhatták, manapság azonban már laboratóriumi vizsgálatok igazolják, hogy közel 300 alkotóelemet – ásványi anyagokat, aminosavakat, vitaminokat, fehérjéket, szénhidrátokat és enzimeket – tartalmaz, levelében pedig 75 gyógyhatású anyag található. A kérdés csak az, hogy mikor és milyen formában lehetnek segítségedre ezek a különleges összetevők?

Az aloe vera története egészen az ókorig nyúlik vissza. Évezredek óta alkalmazzák gyógyászati célokra – a szúrós, lándzsás levelű növény páratlan tulajdonságait már az ősi indiai, római és kínai orvoslás képviselői is felfedezték. Napjainkban körülbelül 300 fajtáját ismerjük, közülük pedig ötről bizonyosodott be, hogy gyógyító hatással bírnak.

Milyen esetekben ajánlott az aloe vera használata?

A levelekben megtalálható vitaminok, ásványi anyagok, poliszacharidok és enzimek

  • segítik az emésztőrendszer működését,
  • támogatják az immunrendszert,
  • elősegítik a tápanyagok felszívódását,
  • hozzájárulnak a gyomor és a béltraktus ideális működéséhez,
  • nyugtatják és vitalizálják a bőrt,
  • javítják a pszichés és fizikai állapotot,
  • valamint jótékony hatással vannak a reumatikus panaszokra.

A kifejlett növény levelében található zselészerű nedv ráadásul kitűnő gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és vérzéscsillapító hatással bír, továbbá elősegíti a bőr regenerálódását. Alkalmazhatod kisebb sebesülés, leégés vagy rovarcsípés kezelésére, sőt, még a herpesz elmulasztását is elősegítheted vele.

Hogyan használható ki a gyógyító erő?

Az aloe verát a legtöbb virágosnál vagy hipermarketben is beszerezheted. Az imént említett sérülések, bőrelváltozások kezeléséhez csak le kell törnöd egy kis darabot az egyik levélből, majd el kell oszlatnod a kicsordogáló nedvet a kezelendő felületen. A gél kinyeréséhez szerencsére nem kell minden egyes alkalommal megcsonkítanod a pozsgás növényt.

Feldolgozott formában is hozzájuthatsz a gyógyító összetevőkhöz:

ALOE VERA ELSŐSEGÉLY SPRAY

Az Aloe Vera elsősegély spray hűsítő, nyugtató hatású univerzális bőrápoló termék, ami védőréteget képez az igénybe vett bőrön. Hűsít, nyugtat, hidratál és támogatja a regenerációt. Mindezt 83% aloe vera tartalommal és 12 válogatott, jól bevált gyógynövény esszenciával – mint a calendula, a cickafarkfű, a kamilla, a zsálya kivonat és a propolisz.

ALOE VERA KONCENTRÁTUM

Az Aloe Vera koncentrátum 90%-os aloe vera tartalommal nyugtatja és hidratálja a bőrt. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és sebgyógyító hatással bír. A berepedezett sarkak ápolására, a rovarcsípések okozta kellemetlenség enyhítésére vagy herpesz, szemölcs és aranyér kezelésére is használhatod.

ALOE VERA IMMUNE PLUS IVÓGÉL

Az Aloe Vera Immune Plus ivógél 85% aloe vera zselével, 8% mézzel, 6% gyömbér- és citromlével, C-vitaminnal, cinkkel és szelénnel gazdagítva biztosítja a szervezet számára szükséges összetevőket. Erősíti, aktiválja és stimulálja az immunrendszert, ezáltal pedig segít felvenni a harcot a betegséget okozó kórokozókkal szemben.

SZEREZD MEG MOST

Vásárlás egy kattintással!

ALOE VERA IVÓGÉL SIVERA CSALÁNKIVONATTAL

Az Aloe Vera ivógél sivera csalánkivonattal a szilícium mellett béta-karotint, C-, B-, és K-vitamint, flavonoidokat, klorofillt, vasat, kalciumot és káliumot is tartalmaz. Tisztítja a vért, az emésztőcsatornát és a vizeletelválasztó rendszert, segít feloldani az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket és fokozza a szervezet védekező erejét.

SZEREZD MEG MOST

Vásárlás egy kattintással!